2G netwerkt stopt. Vervang uw systeem naar 4G.

15 juni 2023 / BY / IN Nieuws

Beste volgsysteemgebruiker,

 

Als u gebruik maakt van een volgsysteem is de kans zeer groot dat uw systeem gebruik maakt van het 2G netwerk waar alle volgsystemen de afgelopen 25 jaar voor ontwikkeld zijn. Maar aan alles komt een eind!

Zowel KPN als Vodafone, de twee grootste aanbieders van het 2G netwerk in Nederland, hebben aangegeven het 2G netwerk te gaan ontmantelen. Daar zijn beide providers al mee begonnen.

KPN geeft aan per 1 december 2025 te stoppen met het 2G netwerk en Vodafone geeft eind 2024 als gegarandeerde periode aan tot wanneer het 2G netwerk van Vodafone in gebruik blijft.

Berichtgeving bron KPN:

‘Op 1 december 2025 stopt KPN definitief met 2G. We zetten ons 2G-netwerk uit omdat steeds minder mensen 2G gebruiken en al internetten via 4G en 5G.’

Berichtgeving bron Vodafone:

‘Het 2G netwerk blijft sowieso tot eind 2024 beschikbaar bij Vodafone. Als we 2G wél uitschakelen, communiceren we dit ruim van tevoren.’

 

Wat betekent dat voor u?

Als u nu gebruik maakt van een volgsysteem (of volgsystemen) dat werkt op het 2G netwerk, dan is het systeem te gebruiken tot uiterlijk 30 november 2025 via KPN. Echter geven beide providers aan uw producten die gebruik maken van het 2G netwerk tijdig om te zetten naar producten die werken op het 4G netwerk.

Wij van 2Locate delen deze mening en willen u graag een scherp voorstel doen om uw bestaande volgsysteem (of volgsystemen) om te wisselen naar een nieuw en toekomstbestendig volgsysteem van 2Locate waarmee u weer tientallen jaren vooruit kunt.

Voor meer informatie kunt u bellen of appen naar 06-18550100.